Csokitorta a valódi ételek mentén

Marton-Tóth Eszter

Csokitorta

A kislányaim születésnapjára készítettem ezt a tortát. Értékes, VALÓDI ÉTEL, olyan alapanyagokat tartalmaz, amelyek nem feldolgozottak, és természetes ízeik nagyon jól kiegészítik egymást.
Nincs benne hozzáadott cukor, viszont van benne olyan összetevő, ami a Mat Lalonde féle tápanyagsűrűségi piramis tetején helyezkedik el: a diófélék és a kakaó.
Eddig mindenkinek ízlett, akivel csak megkóstoltattam, felnőttnek és gyereknek egyaránt, úgyhogy bátran merem ajánlani.

Hozzávalók (18 cm tortaformához) és elkészítés:

Alap:

  • 100 g mandula vagy dió
  • 50 g datolya (nem aszalt)

A mandulát/diót és a datolyát beletettem aprítógépbe és addig járattam, amíg egy formázható masszát kaptam belőle. Ha nem tapad össze eléggé, lehet hozzá tenni egy kis kókuszzsírt. A tortaformába tettem sütőpapírt és belenyomkodtam az aljába a keveréket.

Krém:

  • 2 avokádó
  • 1 banán
  • 1 ek kakaópor
  • 30 g kókuszzsír
  • csipet só

Botmixerrel összeturmixoltam, majd rásimítottam a mandulás alapra, és betettem a fagyasztóba 1-2 órára.
Kiengedtem fogyasztás előtt, mert bár fagyottan is finom (ekkor jégkrémesebb jellegű), de szerintem finomabb, krémesebb kiengedve.
Tipp: a krém önmagában is szuper, ha valami pudingos finomságra vágyunk, megpakolva bogyós gyümölccsel.

Csokitorta