Fagyi receptek egészségesen

Marton-Tóth Eszter

Nyáron nálunk nagyüzemben készülnek a fagyik, hetente legalább egyszer, de inkább kétszer turmixolok és mennek a fagyasztóba.

A variációk száma végtelen, és akár némi zöldség is kerülhet bele. 😊 Az egyik kislányom ugyanis nagyon kérlelt, hogy készítsek pink színű fagyit. Eperrel, málnával sem lett az igazi, úgyhogy gondoltam, megpróbálom, hogy teszek bele céklát is. Siker! 😊 Mivel a cékla íze édeskésebb, teljesen jól passzolt a fagyiba, a piros gyümölcsök mellé.

Többféle ízkombinációval próbálkoztam már az évek során, most összegyűjtöttem egy csokorba a kedvenceinket.

Az alap mindig banán, ettől jó krémes lesz. És itt is érvényes az a szabály, hogy ki kell egyensúlyozni a gyümölcsöket némi zsiradékkal, hogy ne üljünk fel a vércukor hullámvasútra.

Elsőként jöjjön néhány alap ízvilágú, krémes finomság. Ezek azonnal elkészülő fagyik, „nicecream” néven is futnak, és a titok, hogy fagyasztott banánt kell hozzá használni (és erős turmixgépet):

💙 fagyasztott banán + áfonya + kókuszjoghurt

❤ fagyasztott banán + ribizli + kókuszjoghurt

🤎 fagyasztott banán + málna + avokádó + kókusztej + kakaópor

A következő 3 recept pedig nálunk a sztár, ugyanis ezek jégkrém formában készülnek, és pálcikásak, tehát menők. 😎

Csokifagyi értékes, valódi ételekből

Hozzávalók (4 adaghoz):

2 banán

1 nagy marék áfonya

1 ek jó minőségű kakaópor

1 kis doboz natúr kókuszjoghurt vagy 1 avokádó

Pink fagyi (céklával)

Hozzávalók (4 adaghoz):

2 banán

1 nagy marék málna vagy szeder

1 közepes cékla

1 ek mandulavaj

1 kis doboz natúr kókuszjoghurt

 

Barackfagyi

Hozzávalók (4 adaghoz):

2 banán

2 őszibarack

1 ek mandulavaj

1 kis doboz natúr kókuszjoghurt

Az elkészítés mindegyik esetben ugyanaz: a hozzávalókat turmixgépben összedolgozzuk, beletöltjük a jégkrém formákba, betesszük a fagyasztóba és másnapra kész a finomság.