Fagyi receptek egészségesen
Marton-Tóth Eszter

Nyáron nálunk nagyüzemben készülnek a fagyik, hetente legalább egyszer, de inkább kétszer turmixolok és mennek a fagyasztóba.
A variációk száma végtelen, és akár némi zöldség is kerülhet bele. 😊 Az egyik kislányom ugyanis nagyon kérlelt, hogy készítsek pink színű fagyit. Eperrel, málnával sem lett az igazi, úgyhogy gondoltam, megpróbálom, hogy teszek bele céklát is. Siker! 😊 Mivel a cékla íze édeskésebb, teljesen jól passzolt a fagyiba, a piros gyümölcsök mellé.
Többféle ízkombinációval próbálkoztam már az évek során, most összegyűjtöttem egy csokorba a kedvenceinket.
Az alap mindig banán, ettől jó krémes lesz. És itt is érvényes az a szabály, hogy ki kell egyensúlyozni a gyümölcsöket némi zsiradékkal, hogy ne üljünk fel a vércukor hullámvasútra.
Elsőként jöjjön néhány alap ízvilágú, krémes finomság. Ezek azonnal elkészülő fagyik, „nicecream” néven is futnak, és a titok, hogy fagyasztott banánt kell hozzá használni (és erős turmixgépet):
💙 fagyasztott banán + áfonya + kókuszjoghurt
❤ fagyasztott banán + ribizli + kókuszjoghurt
🤎 fagyasztott banán + málna + avokádó + kókusztej + kakaópor
A következő 3 recept pedig nálunk a sztár, ugyanis ezek jégkrém formában készülnek, és pálcikásak, tehát menők. 😎
Csokifagyi értékes, valódi ételekből
Hozzávalók (4 adaghoz):
2 banán
1 nagy marék áfonya
1 ek jó minőségű kakaópor
1 kis doboz natúr kókuszjoghurt vagy 1 avokádó
Pink fagyi (céklával)
Hozzávalók (4 adaghoz):
2 banán
1 nagy marék málna vagy szeder
1 közepes cékla
1 ek mandulavaj
1 kis doboz natúr kókuszjoghurt
Barackfagyi
Hozzávalók (4 adaghoz):
2 banán
2 őszibarack
1 ek mandulavaj
1 kis doboz natúr kókuszjoghurt
Az elkészítés mindegyik esetben ugyanaz: a hozzávalókat turmixgépben összedolgozzuk, beletöltjük a jégkrém formákba, betesszük a fagyasztóba és másnapra kész a finomság.