Zöldturmix kisokos
Marton-Tóth Eszter

Hogyan készítsd el a tökéletes zöld turmixot magadnak?
Megosztom veletek, hogy miből álljon ez a csodaital ahhoz, hogy egy kiegyensúlyozott finomság legyen belőle, ami ráadásul azonnal energiát ad.
Kategóriákat adok meg, és ezen belül a változatok száma a végtelen.
- 3 marék zöldség és gyümölcs: mindenképpen legyen benne zöld leveles zöldség, és tehetsz bele némi gyümölcsöt, valamint színes zöldséget is.
Mik lehetnek ezek? Például: spenót, fejes saláta, leveles kel, fodros kel, rukkola, stb., kis darab banán (= krémesség), bogyós gyümölcs, alma, répa, cukkini, vagy amit te szeretsz. - 2 evőkanál zsiradék és/ vagy fehérje: ez azért kell, hogy a turmix kiegyensúlyozott legyen, ezáltal jó hatást gyakorol a vércukorszintre és nem ültet fel a vércukor hullámvasútra.
Mik lehetnek ezek? Például: kókuszjoghurt, avokádó, olívaolaj, kollagénpor (fontos a minőség, megbízható forrásból származzon). - Valami extra: ettől lesz igazán egyedi és csak a tiéd a turmixod.
Mik lehetnek ezek? Citromlé, kókuszvíz, kis darab gyömbér, fahéj fűszer, néhány levél bazsalikom… határ a csillagos ég.
És irány a turmix! Annyi vizet adj hozzá, amennyivel egy neked tetsző állagú italod lesz.
Ez az én kedvenc receptem, csak hogy konkrét példát is írjak:
- 2-3 marék spenót vagy fodros kel
- ¼ banán
- ½ marék áfonya
- 1 kisebb répa
- ½ avokádó
- 1 ek kollagénpor
- citromlé
- kis darab gyömbér
- csipet kősó
- víz
Érdemes kikísérletezned a saját receptedet a fenti szempontok alapján. Garantálom, hogy onnantól a mindennapjaid része lesz a zöld turmix!
Előző cikk
Csokitorta a valódi ételek mentén
Következő cikk
Tanuljunk a stresszről!