Immunturbó zöldséges húspogácsa

Marton-Tóth Eszter

Ez az az étel, amit szinte minden héten készítek, mert nagyon sok verzióban lehet, sokféle zöldséggel, és nálunk a gyerekek is szeretik.

Hozzávalók:

  • 800 g darált hús (nekem csirkemell és comb vegyesen)
  • 1 csokor újhagyma aprítva
  • 150 g spenót, amit kevés zsiradékon megfonnyasztottam
  • 2 közepes répa reszelve (szezonban: ½ cukkini reszelve, leve kinyomkodva)
  • rengeteg zöldfűszer, aprítva (frissen a legjobb, de fagyasztott is jó, esetleg szárított)
  • 1-2 evőkanál zsiradék

Ezeket összedolgoztam, kis tallérokat csináltam belőlük, tepsire tettem és kb 45 perc alatt sültek meg 180 fokos sütőben.

Ezzel a tallérral a zöldségmatek nagy részét ki is pipáltam. Merthogy benne van mindhárom kategória: zöld leveles (spenót), színes (répa) és kénes (újhagyma). És a sok zöldfűszer miatt extrán tápanyag sűrű ételem lett.

Ezért nevezem immunturbónak! Mellé tegyünk még a tányérra valamilyen keményítőst (édesburgonya, visszahűtött burgonya, sült főzőbanán, hűtött rizs), és még némi zöldséget, végül legyünk magunkkal nagyon elégedettek. Mert a sejtjeink örülnek, hogy ilyen tápanyag dús ételt eszünk.