Krémleves négyszer – kisgyerekes anyukáknak kötelező!

Marton-Tóth Eszter

Ez az az étel, amivel nagy adag zöldséget be lehet juttatni még a válogatós gyerekek pocakjába is.

☝️ A hozzávalókat nem szoktam előlük eltitkolni, sőt! Fontos, hogy megmondjuk mi van benne.

A legtöbb anyuka arról számol be nekem, hogy a gyermekük nyitottabb lett a zöldségekre azáltal, hogy bevezették a krémleveseket, hiszen rájöttek, hogy az uncsi brokkoli is milyen jóízű lehet. 😊

Jöjjenek a mi kedvenceink, egyből 4 féle.

Ugyanazzal a módszerrel csinálom mindegyiket, úgyhogy egyben írom a 4 receptet. 😉

Brokkoli / karfiol / sütőtök / spárga krémleves

🧅 1 hagyma

🥦 2 marék brokkolirózsa vagy ⚪ karfiolrózsa vagy 🎃 kockázott sütőtök vagy 🟢 2 centis darabokra vágott spárga

🥔 2 kisebb burgonya

🥕 1 répa (a karfiolkrémlevesbe ezt nem szoktam)

🦆 1 ek kacsazsír

🥣 csontleves

💧 víz

🧂 igény szerint só

A hagymát a zsíron megdinszteltem, hozzáadtam a többi zöldséget és összeforgattam, kicsit pirítottam együtt. Felöntöttem lével: fele csontleves, fele víz. Felforraltam, majd alacsonyabb hőfokon főztem 20-25 percig. Amikor kicsit kihűlt, turmixoltam és utólag sóztam.

extra tipp, amikor nagyon elfoglaltak vagyunk: lehet kapni fagyasztott sütőtök krémleves mixet, nekem ez mindig van itthon. Úgy ahogy van, fagyottan megy az edénybe, csontlevessel és vízzel, és 15 perc múlva kész. Az egyik kislányomnak ez az abszolút favorit. 😊